Wednesday, December 14, 2011

Harini Adlaa masak sorang diri ♥

Hai kengkawan . Harini acanne ? Okay ? Sihat ? Well , Adlaa harini terlajak tidur. Muehehe . Al maklumlahhh , buad kerjaa sampai 3 pagi. Then kalau dah terlajak tidur nasib lah kalauuuu makanannn SARAPAN tew ada ke tak . Kalau takdeee, memang sampai ke tengahari lah baru makan . Adlaaa baru jeh lepas makan tauuu. Adlaa masak sendiri sebab yang lain semuaa dah makan. Adlaa masak telur dadar dengan sambal gegek jeaaa. HAHA , mesti korang pelik sambal gegek tew apa. Well. Proud to be KAMPAR and JAWA you know. Kayy , sambal teww gunaa ikan bilih dengan cili padi jew. Kitaaaa belajar memasak sekijappp tauu ;

-Basuh ikan bilissss sebersih bersihnyaa sampai takde daki.
-Then , panaskan minyakk .
-Masukkan bilis yang kitaaa dah buang daki tewwww .
-Masak sampai dea kelihatan rangup then angkat.
-Then , ambil cili buangg hujunggg tangkai dea teww.
-Dah buangg , ambil lesung batu. Bukan lesung pipit tauu. Muehehe . Then ambik ikan bilis yang kita dah goreng panas panas tadi.
-Masukkan cili padi bersama sama ikan bilis tadi kayy -,-
-Tumbukk sampai lebam.
-Thennn , makan. Sedap dimakan dengan kicap and telur dadar. 

Selamat Mencubaa tau 

Okay , dah selesai bermasak masak. Adlaaa dah kenyangggg. Adlaa harini macam tak sihat sikit. Badan lemah gemalai macam ikan bilis tadi. Maybe tak sarapan kot. Mueheh. Adlaa rasa esok macam nak keluar tapi tak tahu member siapaa lagi yang boleh pergi. Muahaha. Kalau pegi sensorangg bosan lah kann -,- Takpelahh . Adlaa dah target nak tgk movie Azura , Songlap , Twilight Saga Part 2 and Datin Ghairah. Muahaha  Tunggu jehh Adlaa serang filem filemm neh. Okayyy . Nak buad kerja Bio neh. Berlambak lagi tak siappp. Gatal nak Onlinee Facebook , Twitter and blogger jeh. Muehehe. Tangan gatal sangat pegang komputer. Okay byee sayang. Muahhhh sikit :* Adlaa sayang korang / benci korang

Thursday, October 27, 2011

Header hover

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia . 
Harini Adlaa nak try buad tutorial about header hover bergerak-2 . Adlaa akui Adlaa minat gilaa dengan benda neh. Tapi , yang Adlaa cari semua untuk denim template . So , Adlaa nak buad for Simple template. Lets go kawan :)
  1. Dashboard > Design > Edit HTML 
  2. Click CTRL + F/F3 search code bawah neyyy 
/* Header
      3. Copy code dekat bawah neh then pastekan dekat ATAS code /* Header
#header:hover{
-webkit-transition-duration: 2s;
-moz-transform: rotate(3deg);
-webkit-transform: rotate(3deg);
}
       5. Preview dulu baru save. Adlaa taknak bertanggungjawab tauuu kalau adaa apa-2 berlaku. Settle . And good luck !
   

 
 

Tuesday, October 25, 2011

Happy Day

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia . 
Harini happy gilaa sebab dapat buad header hover tu. Act kebanyakkan tuto dorang buad dor denim template . But cari cari and cari akhirnyaa dapat jugak buad neh. Suka gilaaaa . Buad sampai tension carik benda neh. Memang tak henti-2 semata-2 nak carik hover jeh tauu.  
Tengok neh .


Sunday, October 16, 2011

Koir ♥

Assalamualikum dan Salam Satu Malaysia

Tetiba harini macam nak cerita pasal koir yang dah lepas dekat sekolah tu ah. Tak sempat nak cerita dekat blog pasal event Tedx . Act , event tu untuk tunjukkan bakat budak-2 neh. So , A'dlaa' masuk koir Bi . Heheh , jadi leader dekat group tu. Kena berucap macam neh 
 "Today ,we would like to entertain with our hilirious tales about Malaysians and its is blablabla.."
HAHA , masa last minute boleh lupa pulopp diolog neh. Malunyaa . Nasib baik pandai cover. HAHA . Then , apa yang Adlaa tunggu tayangan dari budak N.A.E.M production. Dorang buad cerita mmg best. Tapi dorang belum sepenuhnya pandai ambik site site and angle-2 tu. HIHI. 

Gamba neh masa kiterang ada latihan belah ptg. Huhh , penat wey

Sunday, September 25, 2011

Party and Party

 Maaf, Fiffy takda sebab gambar dea dekat kamera dea :) HEHE

Party semalam mmg gempak gila . Gerak dengan Meira , Nina , Wana and Fiffy . Sumpah memang gempak. Sampai-2 jea dekat sana , dah ternampak bayang-2 dea pakai baju merah. Sebab tema merah lah katanyaa. Kalau baju merah yang Adlaa tak pernah nampak takpaa lah jugak ken , neyy baju yang betul-2 Adlaa kenal :) Sebelum pergi tempat makan tu pergi toilet kejap. Tetiba tangan neh entah kenapa seram sejuk and menggigil. Fuhhhh -,- dah keluar tu terus lah masuk ke area birthday party tuu. Weyy , dah lama Adlaa tak nampak dea wey. Haha , mmg ketawa-2 gila-2 tgk dea kelam kabut. Tu lah cik abang, lain kali jangan ego sangat. Kan dah malu sendiri :/ ttbe ken rasa nak dtg kat tempat dea and nak sepak-2 jeh muka dea. Tapi , tgk-2 dea yang kelam kabut. HAHA. Dea mmg risau and malu #katabudaknehlah . Adlaa tgk-2 dea terus pergi, kawan dea cakap yang dea tu baru sesuap makan . Alahai , kesian cik abang tu. Tak sempat nak menikmati makanan party yaaa -..- Siapa suruh balik. Padan muka. Kalau malu and takut pon makan lah puas-2 dulu baru balik. Adlaa tak hingin nak kacau dea makan lahh -,- grrrr .

Okay , dah makan-2 tu lepak-2 ambik gamba semuaa. Party pun start. Nih lagi satu kes neh , apasal lah nak gosip-2 antara aku dengan si budak penipu tu. Benci siak tgk muka dea. mmg benci habis. Then , pengacara terhebat tuu bahagikan 2 group , group A and B . Adlaa boleh pulak jadi leader untuk GROUP B :P hehe . Neh dorang yang suggest lah neh. Haiyaa , Adlaa taknak punnn . Sebab Adlaa benci ketua group A :) HAHA , then party bermula dengan pertandingan Drama or theater . group keterangg kena lakonkan watak "Seorang ibu tunggal dan 15 orang anak dea yang semuanya cacat di pagi raya" pehh . Adlaa jadi ibu tunggal tu. HIHI. Yang hampir keseluruhan 15 orang anak cacat tu mmber-2 Adlaa. So bab-2 nak ejek dorang neh senang lah kan . Si Megamind , si Kassim Selamat , bisu, buta , pekak, and sengau . Haiyaaa, macam-2 kerenah tgk dorang. Bytheway dorang sporting. Tak larat nak jawab salam maaf dorang tuu. HAHA. Bukan sedih di pagi raya , tapi gembira di pagi raya. Mak mak. HAHA. Then group keterang menanggg beb. Menang dalam pertandingan neh. Well, hasil usaha dorang kita menang kann ? HAHA

Next competition , Menari dengan pasangan masing-2 :) Peh , Hana and Amierul macam syok sendiri . Yang Udi dengan Shida dahhh pegang-2 dah. Fuhh , masing-2 ada style masing-2 . Then last-2 yang menang si Hana and Amierul sebab yang paling sporting dorang jelah kannnn -,-

Then , pertandingan menyanyi sambil menari. Group Adlaa hantar sorang mamat neh , tak kenal tapi suara dea memang sedap. Menusuk di kalbu beb , yang jadi penari dea Luqman , Afiq Aziz lagi dua orang tuu tak kenal . Tapi yang paling best Adlaa tgk si Afiq tu menari macam gay boyy pulak . Sama jugak macam Luqman . Ya Allah , memang macam pondan dah dua orang tu . Yang lagi dua orang tu rasanya tak menari sebab malu kot. HAHA , then yang menang group Adlaa jugak. Keseluruhan group keterang menang . Then pengacara tu cakap hadiah Blackberry , Ipad. Wahh , okayy . Semua dah berangan-2 pegang blackberry sebab kesuluruhan semua group B yang menang . Bila dah lepas party tu tanya Aie mana hadiah ? Aie kata dah derma dekat Palestin. Dorang lagi memerlukan . Fuhh , nampak sangat hanya omong kosonnggg. Boooo -,- HAHA , tapi tak kesah sebab party tu memang enjoyy. ILoLikeeeeeee. Then balik jalan kaki pergi Pusat Bandar . Penat kotttt


Akhirnyaaa kami pergi menaiki bas menuju ke rumah terbuka Nurish Haifaaaaa. HAHA . Satu hari penat dengan party si Azraie.

HAPPY BIRTHDAY AZRAEI ADNAN 
30.9.2011
Semoga dipanjangkan umur and murah rezeki kay kawan :)







Tuesday, September 13, 2011

Drama BI

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia .
Kihkihkihh , Almaklumlah dah lama gila tak online . INTERNET kenaa job pulakk dah . Ngengg , okay about title dekat atas tu harini ada Drama , Group yang ke 4 . Tajuk drama tu GASP AND GULP . Rasanya lahh . HIHI . Adlaa jadi Crouch seorang yang kejam and mengikut arahan Lord Septic. Ada ke boleh terlupa scrip masa tu . Yang si Junainah neh dah gigil-2 pegang bunga tu. HAHA . Boleh ke Adlaa cakap macam neh dekat teacher . "Teacher , lepas neh apa ea? Nervous neh teacher. " then teacher dah senyum-2 so dea tolong lah . Okay , mmg Adlaa tak boleh jadi serious . Asyik gelak bagai. Penat tauu -,- Then turn Myra and Khairulizuddin pulek berlakon. Peh , teacher cakap romentic. HAHA. Then dah habis tu teacher cakap Group kami dapat 6 . Neh first time teacher bg macam tu . Ngenggg , bagus lah . Markah paling tinggi . Best kot. Okay lah . Adlaa gtg nak pergi Tusyen Sri Wibawa. Byeeeeee sayang semuaa

Sunday, August 28, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri and Selamat Menyambut Kemerdekaan ♥

Assalamualaikum w.b.t dan salam satu Malaysia ♥

Saya Nurul A'dlaa Binti Bahar berumur 16 tahun pada tahun 2011 dan bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Kota Masai (SKOMAS) ingin memintaa maaf diatas segala kesalahan yang pernah Nurul A'dlaa' buad dekat korang. Andai selama neh kita bermusuhan , berGaduh-gaduhan , berMaki-makian, berLagak-lagakkan , berPoyo-poyoan , berSound-soundan and yang sewaktuu dengannyaa. Nurul A'dlaa' adalah insan yang tak sempurna and sering melakukan kesilapan terhadap makhluk di dunia ini . Sekali lagi maaf dipinta pada Hari Raya yang tidak beberapa lama lagi . Tinggal menghitung hari demi hari. ♥ ♥

Next , kepada gigirl and boboyy yang pernah kenaa dengan Nurul A'dlaa' neh . Im sorry again and again . Masa bulan puasa neh ada beberapaa orang budak yang Adlaa dah buad salah

Fazz : Assalamualaikum Fazzirah Sanusi :) Aku mintak maaf atas atitude aku yang mengSound kau. Okay , sebab aku nak tolong jadi lebih baik kayy . Untuk kebaikan kau. Sorry buad kau sampai menangis. Aku memang takdaaa hati masa tuu . Aku geram sebab kau dah buad hubungan org macam tuu. Tapi lupakan lahh , kita sama--2 berMaaf-maafan kay . Aku tau kau banyak terasa dengan aku . Aku pun banyak terasa dengan kau jugak. Im Sorry , Selamat Hari Rayaa Fazzirah ♥


Aina Amira : Firstlyy , dengan menurunkan ego and suhu yang tidak mendadak. Adlaa menghulurkan 10 jari memohon keampunan dan kemaafan atas semua kesalahan yang pernah A'dlaa' buad dekat Aina , Jyeahh Aina , Aina tak tahu perasaannyaa kalau Aina ada dekat tempat A'dlaa' . Sakit Aina . Tak tertanggung. About status semua tu . Abaikan lahh . Lagipunn dah tahu semuanyaa antara Aina and Zuhair. So , jangan lah Aina terasa dengan apa yang A'dlaa' cakap selama neh . About novel yang Aina tuu A'dlaa' dah baca . Maybe dapat sedarkan sikit diri neh kann ==' Okay Aina , Selamat Hari Raya Aidilfitri ♥

Zuhair : Awak , saya mintak maaf kayy atas segala-galaa kesalahan saya dekat awak selama neh . Saya terlalu ikutkan perasaan :) Tapi takpe lah . Dah berlalu dah pun . Selamat Hari Rayaa kay kawan ♥

Dayat : Awak , saya mintak maaf buad awak macam tuu . Saya tak berniat tapi saya takut berlaku pada saya lagi. Kita lagi better berkawan :) Apa-apa pun saya suka kawan dengan awak. Gilaa-gilaa. Single is better lah awak :) Selamat Hari Raya kayy awak ♥

And siapa-2 yang terasa dengan sayaa, Sayaa mintak maaf banyak-2 .

Sunday, June 19, 2011

Friday, June 10, 2011

30 perkara perempuan tak sempat bagitahu lelaki ==

1 ) bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan air mata,itu bermakna dia sedang menangis di dlm hatinya.


2 ) bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3 ) wanita sukar untuk cari benda yang dia benci tentang orang yang dia sayang .


4 ) sekiranya wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika itu dia sedang keluar dengan lelaki lain.


5 ) bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat.


6 ) wanita memang suka kan pujian tetapi tidak tau mcm mana nak menerima pujian.


7 ) jika kamu tidak suka dengan gadis yg suka kan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dlm diri wanita yg kamu tak kan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.


8 ) sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika..sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.


9 ) wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa..muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.


10 ) jangan sesekali beritahu perempuan yang ni langsung tak berguna.


11 ) bersikap terlalu serius blh mematikan mood wanita.


12 ) bila pertama kali lelaki yg di cintainya dlm diam memberikan respon positif misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat tetapi sebaik saja meletakkan ganggang ,dia akan menjerit kesukaan.


13 ) sekuntun senyuman memberi seribu erti bagi wanita..jadi jangan senyum sembarangan !


14 ) jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan..kemudian biarkan dia mngenalimu dengan lebih mendalam.


15 ) jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak kluar,tinggalkan dia sebab dia memang tidak berminat dengan kamu.


16 ) tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.


17 ) jangan sesekali mengagak apa yang di rasakan.tanya dia sendiri.


18 ) selepas seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa laki nie lebih awal.


19 ) kalau kamu masih tercari-cari cara paling romantik untuk memikat hati sorang,cubalah rajin2 kan tangan menyelak buku2 cinta.


20 ) bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yg di cari oleh wanita ialah siapa yg berdiri di sebelah buah hatinya ,kemudian barulah diri nya sendiri.


21 ) bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang di cintainya sekarang akan berada di tempat teristimewanya iaitu di hatinya.


22 ) satu ucapan HYE saja sudah cukup menceriakan hatinya.


23 ) teman baiknya saja akan tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.


24 ) wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dgn mereka semata-mata nak tackle kwn baik dia.


25 ) cinta bermaksud kesetiaan,ambil berat,jujur dan kebahagiaan tnpa sebarang kompromi.


26 ) semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.


27 ) senjata wanita adalah air mata.


28 ) wanita suka jika ssekali orang yg di syginya mengdakan surprise buatnya.


29 ) wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.


30 ) sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yg dia mahu hanyalah perasaan di cintai dan di sayangi sepenuh jiwa.

Saturday, March 26, 2011

Persatuan Salah Cakap

Okayy kawan-2 , hari ni boringkan ? Apa kata kita happykan diri kita dengan tengok Persatuan kat Facebook ni. Kelakar sangat , nama Persatuan tu ialah "Persatuan Salah Cakap" *Bagi orang yang selalu salah cakap lah kann ^^ . Haha . Korang click lah kat nama Persatuan tuh , memang best gilaa . Kadang-2 korang boleh jadi gila tgk gambar yang di tag , kejapkejapp :)


Haha , bengong !

Saturday, March 19, 2011

Sedetik lebih - Anuar Zain

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu



Haruskah - Adam AF2

Dikala dikau mencari cinta
Aku memberi tetapi beku kurasakan
Dikala aku dilamun cinta dengan dirimu
Mengapa kau jauh dariku

Tiada cinta di dalam dirimu
Biarpun kau kata cinta padaku
Tidak kau rasa getaran ini
Tiada cinta lain sehebat cintaku

Korus:
Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hati ku
Tak perlu ku ucap
Baby I love you so
Kerna cinta darimu tak sehebat cintaku

Haruskah aku menahan perasaan
Tak sanggup kau bermain difikiranku
Tak perlu ku ucap apa diimpikan
Jadikan pengalaman cinta
Kita berdua

Setelah semuanya berlalu hatiku sepi
Tertusuklah cinta ku ini
Jikalau kau pergi dariku
Aku bersendiri
Mengapa kau begitu

Tiada cinta di dalam dirimu
Biarpun kau kata baby I love you
Tiada cinta getaran ini
Tiada cinta lain sehebat cinta ku

Ulang Korus

Bukan diriku - Samson's

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku